Ayurveda Works

Welkom bij een leven van mogelijkheden

Mijn missie is eenvoudig: mensen helpen om te bloeien, ongeacht wat hen weerhoudt van het leven dat ze willen. Of het nu gaat om lichamelijke gezondheid, emotionele veerkracht of mentale kracht, ik ben hier om jouw reis naar welzijn en zelfvervulling te begeleiden.

Een holistische benadering voor duurzame verandering

Ik geloof in de kracht van holistische zorg, waarbij we elk aspect van jouw welzijn in beschouwing nemen. Mijn benadering combineert de principes van neuroplasticiteit van de hersenen met de eeuwenoude kennis van Ayurveda. Dit unieke samenspel maakt mijn werk niet alleen doeltreffend, maar ook duurzaam.

Waarom mijn benadering werkt

Wat mijn werk onderscheidt, is de overtuiging dat je niet ‘gebroken’ bent, en dat alles wat je tegenhoudt het resultaat is van ervaringen en patronen in het verleden. Je huidige staat is slechts een weerspiegeling van je geschiedenis. Door de betekenis en emotionele lading van die ervaringen te veranderen, transformeer je ook de uitkomst. Dit leidt tot blijvende verandering en de vrijheid om het leven te leiden dat je wilt.

Jouw reis naar welzijn begint hier

Ik nodig je uit om samen deze reis naar een leven vol mogelijkheden te starten. Laten we de obstakels overwinnen die je weerhouden van je ware potentieel. Samen kunnen we de kracht van neuroplasticiteit en Ayurveda inzetten om jouw leven te transformeren. Durf je deze reis aan? Samen kunnen we jouw pad naar een stralender toekomst bewandelen.

Ontdek de kracht van Ayurveda

Welkom in de fascinerende wereld van Ayurveda, een oude wetenschap die draait om het herstellen van balans en harmonie in je lichaam, geest en ziel. Ayurveda is niet zomaar een holistische benadering van genezing, het is een complete levensstijl die je in staat stelt om je volledige potentieel te bereiken en een leven van welzijn en vitaliteit te omarmen.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda, afkomstig uit India, is gebaseerd op het begrip van de drie fundamentele energieën of dosha’s: Vata, Pitta en Kapha. Elk van deze dosha’s heeft unieke kenmerken en invloeden op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Ayurveda erkent dat we allemaal uniek zijn en biedt een gepersonaliseerde benadering om het evenwicht van deze dosha’s te herstellen.

Hoe kan Ayurveda jou helpen?

Optimale Gezondheid: Ayurveda richt zich op het bereiken en behouden van een optimale gezondheid door het in balans brengen van je lichaam en geest. Het helpt bij het voorkomen van ziekten en het versterken van je immuunsysteem.

Levensstijl en Voeding: Ayurveda biedt inzicht in welke voedingsmiddelen, oefeningen en levensstijl het beste bij jou passen op basis van je dosha. Dit helpt je om je energie, vitaliteit en algehele welzijn te verbeteren.

Emotionele Balans: Ayurveda leert je om emoties in evenwicht te brengen en stress te verminderen, wat essentieel is voor een gezonde geest.

Holistische Genezing: Deze benadering combineert voeding, kruidengeneeskunde, yoga, meditatie en holistische genezingstechnieken om lichaam en geest te genezen en in balans te brengen.

Ayurveda is door de World Health Organisation (WHO) in 1977 officieel erkend als een holistisch medisch systeem. Deze oeroude wetenschap  biedt effectieve oplossingen die de westerse geneeskunde niet altijd kan bieden.

Ayurveda werkt samen met Yoga

Yoga komt uit dezelfde periode als Ayurveda. Het beoefenen van Yoga gaat om het verbinden van lichaam en geest. Deze verbinding gebeurt door middel van de ademhaling. De ademhaling verbindt de fysieke sensaties met de denkprocessen.

Hoe werkt dat precies? Bijvoorbeeld als iemand stress heeft dan wordt de ademhaling snel en hoog. Stress is nodig om snel uit een gevaarlijke situatie te komen, maar als er langdurig stress is dan kunnen negatieve gevolgen op de gezondheid komen. Chronische stress geeft lichamelijke en psychische klachten zoals hartkloppingen, hyperventilatie, stijgende bloeddruk, hoofdpijn, buikpijn of pijnlijke spieren, prikkelbaarheid, slecht slapen, moeite met concentratie, moe, futloos en minder zin in seks.

Door goed te leren ademhalen, leer je o.a. stress de baas te zijn. Hoe mooi is dat?

De asanas ( Yoga-houdingen) helpen het lichaam sterk, flexibel en relaxed te maken. Ook helpen ze de geest tot rust te brengen waardoor je focus en controle ervaart.

Yoga is dus veel meer dan een beetje rekken, strekken en stilzitten. Yoga is een systeem om jezelf beter te leren kennen. Yoga is een levensfilosofie.

Hoe pas ik Yoga toe in mijn praktijk? Ik pas Yoga altijd als onderdeel van een Ayurvedische behandeling toe, om de beste gezondheidsresultaten voor mijn cliënten te krijgen.

Wat kun je met Ayurveda behandelen?

Gezondheid is volgens Ayurveda niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar het streven naar een optimaal lichamelijk, sociaal, mentaal en spiritueel functioneren van een mens. Ayurveda wordt voornamelijk toegepast in het voorkomen van ziekte, maar daarbij biedt het ook oplossingen voor een groot aantal lichamelijke en mentale klachten en aandoeningen. Ayurveda kan je bij iedereen toepassen van wieg tot graf.

Issues/klachten/ziektes die je met Ayurveda kan behandelen:

Spijsverteringsproblemen: oprispingen, verstopping, diarree, brandend maagzuur, winderigheid, prikkelbare darm

Vrouwenklachten: zoals overgangsklachten, PMS, seksualiteitsproblemen, candidiasis, menstruatiepijn, moeheid en migraine

Fertiliteitverbetering en voorbereiding voor de zwangerschap

Begeleiding tijdens de zwangerschap, behandeling van eventuele zwangerschapsklachten en voorbereiding voor de bevalling

Zorg na de bevalling

Hartproblemen, hoge bloeddruk

KNO-klachten: zoals rhinitis, oorpijn, astma en bronchitis

Slechte weerstand

Auto-immuunziekten: zoals reumatoïde artritis, fibromyalgie en astma

Overgewicht, diabetes

Depressie, angst, paniekaanvallen, burn-out, slapeloosheid, vermoeidheid

Alzheimer, Parkinson, ADHD/ADD

Huidproblemen: acne, psoriasis, rosacea, eczeem

Ondersteuning bij ouderdomsklachten: zoals zwakker wordende spieren, gehoor- en zichtproblemen, zwakker wordende beenderen, kanker, overgewicht, hart en vaatziekten, depressie en dementie

Ondersteuning bij palliatieve zorg en rouwverwerking

Ik doe ook online consulten!

Welkom bij Ayurveda Works Haarlem. Welcome!
Welkom bij Ayurveda Works Haarlem

Wil je meer weten over mijn Ayurveda praktijk en mijn behandelingen klik dan hier voor meer informatie. Namasté, Veronica Rivera Santander.

“Be the change you want to see in the world” (Mahatma Gandhi)