Diagnose en Consult

Wat mag je verwachten van mij en mijn praktijk? Ik ben ten eerste onderzoekend en ga graag grondig te werk om met al mijn kennis en ervaring om naar de oorzaak van jouw disbalans te komen. Ik neem daarom de tijd om naar je te luisteren. Ik breng alles over jouw situatie in kaart zoals voeding, lifestyle, werk, relaties, denkprocessen en emoties. De basis van mijn behandeling is het geven van kennis over Ayurveda. Met name gespitst op jouw eigen unieke mentale en fysieke functioneren en op hetgeen een disbalans creëert. Ik geeft je daarbij tools om met de (dis)balans te werken zodat je weer in je kracht kan komen.

Diagnose

Eerste consult; intake

Om tot een juiste diagnose en vervolgens behandelplan te komen, vind altijd als eerste een intakeconsult plaats. In dat gesprek neem ik zoveel mogelijk informatie op over jouw persoonlijke gezondheidssituatie. We nemen daarom veel tijd om door een aantal specifieke vragen heen te lopen. Het eerste consult duurt daarom langer (1:30 uur) dan een vervolgconsult (1:00 uur). In dit uitgebreide eerste consult  pas ik ook twee belangrijke diagnosetools toe:

Ayurvedische Polsdiagnose

Via het voelen van de pols kan ik meer informatie krijgen over lichamelijke en mentale disbalans.

Tongdiagnose

De tong representeert een landkaart van jouw lichaam. Daarop zijn alle organen gerepresenteerd. Op de tong is het mogelijk verschillende dingen te zien bijvoorbeeld als je veel toxines hebt in het darmgebied, kan ik dat zien op je tong. Zo kan ik een optimale diagnose maken van onbalans op orgaanniveau.

Behandelplan en vervolgconsult

Na het eerste consult stel ik een uitgebreide diagnose en maak een behandelplan op maat. In het behandelplan geef ik een specifiek op de persoon gerichte voedings- en lifestyle advies.

Ik gebruik daarbij ook kruidenpreparaten en pas Ayurvedische behandelingen en Yoga toe om het herstelproces compleet te maken en het lichaam en geest zo goed mogelijk te ondersteunen en de balans terug te vinden.  Vanaf het tweede consult werken we samen naar de beste uitvoering van het behandelplan toe.

Tijdens mijn consulten en behandelingen voer ik lichaamsgerichte behandelingen in combinatie met coaching (psychosociale behandeling). Ik pas traditionele Ayurvedische behandelingen toe, gebaseerd op de specifieke constitutie, ziekte en behoeften van mijn cliënt. Ik gebruik natuurlijke medicinale oliën en kruiden van hoge kwaliteit. Het doel is om fysiek en emotioneel in balans te komen om het zelf genezend vermogen van een mens te stimuleren.

Eerste consult (1.5uur) : 120 euro

Vervolgconsulten (1uur): 75 euro