Diagnose en Consult

Wat mag je verwachten van mij en mijn praktijk? Ik ben ten eerste onderzoekend en ga graag grondig te werk om met al mijn kennis en ervaring om naar de oorzaak van jouw disbalans te komen. Ik neem daarom de tijd om naar je te luisteren. Ik breng alles over jouw situatie in kaart zoals voeding, lifestyle, werk, relaties, denkprocessen en emoties. De basis van mijn behandeling is het geven van kennis over Ayurveda. Met name gespitst op jouw eigen unieke mentale en fysieke functioneren en op hetgeen een disbalans creëert. Ik geeft je daarbij tools om met de (dis)balans te werken zodat je weer in je kracht kan komen.

Diagnose

Eerste consult; intake

Om tot een juiste diagnose en vervolgens behandelplan te komen, vindt altijd als eerste een intakeconsult plaats. In dat gesprek neem ik zoveel mogelijk informatie op over jouw persoonlijke gezondheidssituatie. We nemen daarom veel tijd om door een aantal specifieke vragen heen te lopen. Het eerste consult duurt daarom langer (1:30 uur). Tijdens de intake pas ik ook twee belangrijke diagnosetools toe:

Ayurvedische Polsdiagnose

Via het voelen van de pols kan ik meer informatie krijgen over lichamelijke en mentale disbalans.

Tongdiagnose

De tong representeert een landkaart van jouw lichaam. Daarop zijn alle organen gerepresenteerd. Op de tong is het mogelijk verschillende dingen te zien bijvoorbeeld als je veel toxines hebt in het darmgebied, kan ik dat zien op je tong. Zo kan ik een optimale diagnose maken van onbalans op orgaanniveau.

Behandelplan en behandeltraject

Na het eerste consult stel ik een uitgebreide diagnose en maak een behandelplan op maat. In het behandelplan geef ik een specifiek op de persoon gerichte voedings- en lifestyle advies. Op basis hiervan stellen wij samen het aantal benodigde consulten en behandelingen vast.

Tijdens het behandeltraject gebruik ik kruidenpreparaten en pas Ayurvedische behandelingen en Yoga toe om het herstelproces compleet te maken en het lichaam en geest zo goed mogelijk te ondersteunen en de balans terug te vinden. 

Ik pas traditionele Ayurvedische behandelingen toe, gebaseerd op de specifieke constitutie, ziekte en behoeften van mijn cliënt. Ik gebruik natuurlijke medicinale oliën en kruiden van hoge kwaliteit. Het doel is om fysiek en emotioneel in balans te komen om het zelf genezend vermogen van een mens te stimuleren.

Betaling

De betaling vindt altijd vooraf of aan het begin van het consult/behandeling plaats. Je kan ook een strippenkaart kopen. Dan betaal je minder per consult/behandeling. Daarnaast is het een goede stok achter de deur om het behandelplan helemaal af te ronden en jouw doel te bereiken.

Eerste consult (1.5uur) : 120 euro

Vervolgconsulten (1uur): 75 euro

6 Ayurveda strippenkaart coaching sessies: 420 euro

10 Ayurveda strippenkaart coaching sessies: 650 euro

BEHANDELINGEN

ABHYANGA MET MARMABEHANDELING

Je huid is jouw primaire communicatiemiddel en een belangrijkste beschermer. Huidcontact stimuleert de productie van o.a. endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine stimuleert het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het bevordert de doorbloeding en het zorgt voor een diepere ademhaling. Het bloed neemt meer zuurstof op en de spieren ontspannen zich.

Een tekort aan endorfine kan de genezingsprocessen in het lichaam in de weg staan en een depressie ontwikkelen.  Zo’n tekort zou uitstekend aangevuld kunnen worden door vaak een Ayurvedische massage te nemen of Abhyanga.

Abhyanga is een full body Ayurvedische massage met veel warme medicinale olie die precies gericht is op de persoon en haar klachten. Deze massage is pijnstillend, het versterkt het zenuwstelsel, het verbetert slaap, het werkt tegen angst en stress, het stimuleert de bloedsomloop en werkt weldadig bij gewrichten en spieren. Medicinale oliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn.

Tijdens de massage behandel ik Marmapunten. De marmas zijn vergelijkbaar met acupunctuurpunten. Het zijn plekken op het lichaam, waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid, vlees en spieren. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie. Door de marmapunten te masseren stimuleert de stroom van energie in het lichaam wat lichamelijke en emotionele en fysieke blokkades opheft.

Duur: 1 uur  –  75 euro

SHIROBHYANGA

Een heerlijke massage van hoofd, nek en schouders. Deze behandeling geeft vitaliteit en ontspanning in het hoofd maar ook in het lichaam. Waar is het goed voor? Het kalmeert het zenuwstelsel, migraines, hyperactiviteit, slapeloosheid, angsten, nek- en schouderklachten.

Duur: 45 minuten  –  50 euro

KARNA PURANA

Dit is een oorbehandeling.  Deze behandeling betekent letterlijk: olie gieten in je oor. Het bestaat uit een hoofdmasssage met marmapunten en het druppelen van medicinale olie of medicinale ghee in elk oor. Waar is het goed voor? Slapeloosheid, tinnitus, hoofpijn, angst, jetlag, oorpijn, het verbetert het gehoor en het verschoont het oor omdat oorwas losmaakt.

Duur: 45 minuten  – 75 euro

AKSHITARPANA

Dit is een oogbehandeling. Deze behandeling wordt gedaan om het achteruitgaan van het zicht te voorkomen of om het zicht te verbeteren. Het wordt gedaan door eerst een gezichtsmassage te geven en het masseren van marmapunten die gericht zijn om het zicht te verbeteren gevolgd door een oogbad met medicinale ghee en speciale oogoefeningen.

Akshitarpana tarpana wordt toegepast bij oogproblemen zoals, droge ogen, tranende ogen, geprikkelde ogen en slecht zicht. Na de behandeling moeten de ogen totale rust hebben. Het wordt sterk afgeraden om telefoons, tablets of tv te gebruiken of zelfs te lezen.

Duur: 45 minuten  – 75 euro

NASYA

Dat is een neusbehandeling. Deze behandeling helpt bij klachten rondom het hoofd, zoals, hoofdpijn, slapeloosheid, angst, migraine, sinusitis, tinnitus, parkinson, etc. De behandeling bestaat uit het toedienen van enkele druppels medicinale olie of medicinale ghee, in elk neusgat, voorafgaand aan een stoombad en een hoofd en gezichtsmassage met marmapunten.    

Duur: 45 minuten  – 75 euro

KATIBASTI

Deze behandeling is helemaal gericht op pijnbestrijding. Bijvoorbeeld bij rugklachten: hernia, stijfheid, spierpijn, lage en hoge rugpijn, bekkenpijn, pijn tussen de schouderbladen, etc. Katibasti ontspant het overbelaste gedeelte van de rug en brengt het tot diepe ontspanning door de zachte massage en de doordringende werking van de medicinale olie die toegepast wordt tegen pijnklachten. Katibasti verbeterd de bloedcirculatie en versterkt de spieren en zenuwen van het behandelde gebied.

Hoe gaat katibasti in zijn werk? Er wordt een deegrol gemaakt en geplakt op je rug, zodat er een dam ontstaat. Vervolgens wordt het volgegoten met warme medicinale olie (speciale kruidenolie tegen pijn). Naarmate het afkoelt, wordt de olie eruit gehaald en er weer warme ingezet gedurende 20 à 30 minuten. Vervolgens wordt er een speciale massage op rug en buik gedaan.

Duur: 45 minuten  – 75 euro

PINDA SWEDANA:

Rijststempelbehandeling. Deze behandeling wordt toegepast bij pijnklachten en stijfheid van de gewrichten en spieren, bijvoorbeeld bij allerlei vormen van reuma en jicht. Het is zeer gunstig voor de behandeling van degeneratieve ziekten zoals gezichtsverlamming, MS en spieratrofie. Er wordt gestart met een zachte massage met warme medicinale olie en vervolgens wordt er verder gemasseerd met reinigende melk of olie alleen en kruidenstempels. De kruiden stempels zijn van katoen en worden door mij gemaakt. Ik vul ze met Ayurvedische kruiden en rijst. Vervolgens doop ik ze in warme biologische melk. De kruiden dringen samen met de melk/olie  de weefsels in. Deze behandeling verjongt en reinigt de huid en weefsels, het bevordert de bloedsomloop en geeft en totaal gevoel van weldaad en vitaliteit. Ik gebruik ook warme zandstempels (valuka sweda) tegen artrose of osteoartritis.

Duur: 1 uur  –  95 euro

UDVARTAN

Gewichtsverlies massage. Deze massage is diep en doordringend, anders dan abhyanga wordt het met medicinale kruiden/mineralenpoeder gemaakt. Udwartan is een stevige massage die richting het hart wordt gemasseerd en alle zittende afvalstoffen los maakt zodat het lichaam ze kan afvoeren. Het werkt ideaal bij overgewicht, cellulitis, etc. Na de massage voelt de huid zacht, glad, zuiver en vitaal. Vóór de massage pas ik warmtebehandeling toe (zwedana) om de poriën te openen zodat de kruiden en mineralen makkelijker in het lichaam worden opgenomen.

Duur: 1 uur  – 85 euro

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Er gebeurt zo veel in jouw lichaam als je zwanger bent. Door de zwangerschapshormonen worden jouw gewrichten soepeler en door het extra gewicht van je buik worden de rugspieren, beenspieren en voeten overbelast. Je kunt ook last hebben van wisselingen van humeur. Daarom is het van enorm belang om helemaal tot jezelf te komen en zo veel mogelijk te ontspannen met een zwangerschapsmassage.

Bovendien verbetert het kneden en wrijven op het lichaam de bloedsomloop naar al je organen en dus ook naar de placenta. Door de zachte aanraking maak je endorfine, serotonine, dopamine en oxytocine aan (de bekende happy hormonen) die zorgen voor een gelukkig en tevreden gevoel. Deze hormonen zorgen er tevens voor dat je je fit voelt, beter tegen stress kunt en je beter kunt slapen. Bovendien komen deze hormonen via de placenta ook naar je baby toe waardoor hij/zij ook van dit gelukkig gevoel kan genieten. De happy hormonen zijn van groot belang om een goede bevalling te hebben.

Het beste is om vanaf de 12e zwangerschapsweek, je zo vaak mogelijk te laten masseren ter voorbereiding op de bevalling en postpartum. Deze massage helpt bij misselijkheid, slapeloosheid, vasthouden van vocht, bekkenpijn, hoofd, rug, benen en voetenpijn.

Duur: 1 uur  – 75 euro

SHANTALA BABYMASSAGE

Liefde en warmte zijn naast eten en drinken een primaire levensbehoefte, vooral als je een baby bent. Naast jouw stem en oogcontact is aanraking één van de belangrijkste manieren om een band te creëren met jouw baby. Babies laten zich graag geruststellen door middel van huidcontact.

Babymassage is niet alleen leuk en weldadig voor een baby, maar ook voor de moeder. Een baby heeft veel baat bij een liefdevolle massage gedaan door zijn/haar moeder: het geeft rust en ontspanning, het stimuleert de motoriek en de spierontwikkeling, het bevordert zijn/haar spijsvertering (krampjes) en doorbloeding en heeft een positief effect op het slapen.

Deze massage is vernoemd naar Shantala, een moeder uit de sloppenwijken uit Calcutta, India. Shantala heeft meegewerkt aan het boek Babymassage van de Franse arts Leboyer die enorm geïnspireerd raakte door Shantala en de manier waarop zij haar baby masseerde.

Duur: 30 minuten  –  50 euro